Naslovnica
O meni
Knjige
Poezija
Poezija za djecu
Događanja
Nagrađena poezija

Nagrađene priče
WEB nagrade
Linkovi
Knjiga gostiju
Kontakt
Velika Gorica
Zagreb

 Vi ste posjetitelj:

 

hit counter


free counters 

Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS!

 

Događanja

<< Stranica   1 2 >>
 


01.02.2011. Rad s djecom u Centru za djecu, mladež i obitelj, uzrast 7- 9 godina, Velika Gorica, Velika Gorica, grupa Topli kutak. Čitanje priča, poezije. igra.

14.02.2011.
U gradskoj knjižnici u Mariji Bistrici održan je VIII recital Željka Boc. Na natječaj je pristiglo 394 pjesme od 96 autora. Moje dvije pjesme uvrštene su u zbornik. Od 394 pjesme 96 autora koje su pristigle na ovogodišnji Natječaj, njih 24 koje je odabrao Stručni ocjenjivački sud u sastavu Enes Kišević, Ludwig Bauer i Dubravka Težak, objavljene su u prigodnom zborniku "Hod se nastavlja", a interpretirali su ih na završnici recitala Dubravko Sidor i Martina Čvek, glumci kazališta Svarog. Za glazbeni ugođaj pobrinula se glazbena grupa Generacijski jazz.

Ivanic Grad07.03.2011. U gradskoj knjižnici POU, Ivanić Grad, održan je književni susret i predstavljanje knjige "Halo, Zemlja zove Snježanu!". Zahvaljujem na pozivu i ugodnom druženju.16.03.2011. Rad s djecom u Centru za djecu, mladež i obitelj, Velika Gorica, grupa Slovkići, uzrast 4 - 6 godina.

Centar za djecu, mladež i obitelj29.03.2011. Rad s djecom u  Centru za djecu, mladež i obitelj, Velika Gorica, likovna radionica, uzrast 7 - 11 godina. Koliko talentirane djece!
20.07 i 22.07. 2011. Ljetne likovne radionice u Centru za djecu, mlade i obitelj gdje sam čitala svoju poeziju za djecu a oni su crtali sve što su čuli, što im se svidjelo i što je potaknulo njihovu maštu. Bilo je to još jedno izuzetno iskustvo.

04.09.2011. Susret riječi, Bedekovčina 2011. Na svečanosti održanoj povodom 42. Susreta riječi, pročitala sam svoju pjesmu "Cirkus spavača" koja je objavljena u zborniku "Susret riječi".


0104 2012 Slavica Sarkotić, drugonagrađena01.04.2012. U POU, Velika Gorica, održan je pravi festival ljubavne poezije povodom natječaja u organizaciji Udruge umjetnika Spark, na kojem sam čitala poeziju nagrađenih sudionika te sudjelovala kao voditelj programa. Događanje su pjesmom uljepšale članice Grupe "Danice", pod vodstvom Sandre Kulier, uz glazbenu pratnju Zvonka Kneževića.


Princesa Letizia, Spain03.05.2012. Princesa Letizia,  Španjolska, priredila je u kraljevskoj palači Zarzuela, audijenciju za pobjednike međunarodnog natječaja za kratku priču koji je organizirao Museo de la Palabra, sponzorirane iz fundacije Cesar Serrano Egido. Nagradu je osvojila i moja kratka priča napisana na engleskom jeziku Night Howl.

25.10.2012. Gostovala na Radio Zelini, gdje sam čitala poeziju iz svoje netom objavljene knjige Kad zadrhte trave, te razgovarala o putovanju u Španjolsku i nagradi za kratku priču osvojenoj na natječaju Museo de la Palabra, Španjolska.

06.11.2012. Na poziv ravnateljice Knjižnice i čitaonice Kutina, Jadranke Del Ponte, gdje je povodom grada održana dodjela nagrada djeci osmogodišnjih škola koja su sudjelovala na 5. natječaju Moja priča, za najbolju kratku priču ili pjesmu. Tom prigodom sam s prisutnima podijelila svoje iskustvo u sudjelovanju na književnim natječajima, te im predstavila svoje poetske i literarne radove.

21.11.2012. Sudjelovala sam na "Generacijskom okupljanju" koji je organizirao Naj-senior Europske godine aktivnog starenja, g. Ivan Svetopetrić, predsjednik udruge Forum 50+. Događanje je organizirano u okviru nagrade natječaja „Mladi u srcu-Nagrada Europske godine aktivnog starenja" koji je proveden ranije ove godine od strane Delegacije EU-a i Ministarstva socijalne politike i mladih RH povodom obilježavanja Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Povodom tog događanja, napisala sam "Pismo zahvale roditeljima".

24.11.2012. Sudjelovala sam, kao urednik knjige Ivana Milčeca, Štel bi te belega meti, na promociji iste, održanoj u HSPD "Podgorac" Zagreb-Gračani.

Kad zadrhte trave19.04.2013. U prostorijama Udruge umjetnika Vjekoslav Majer, Pavla Hatza 8, Zagreb, održana je promocija moje knjige poezije "Kad zadrhte trave". Hvala domaćinima i gostima na gostoprimstvu i ugodnom druženju.

 


Der Stein Hartwig9.-13.10.2013. Sajam knjiga Frankfurt, gdje je na štandu nakladnika Fischer Verlag bila izložena moja knjiga Der Stein Hartwig (Kamen Tvrtko).

 

 

Književni susret u knjižnici Ivane Brlić Mažuranić16.10.2013. Književni susret s učenicima šestih razreda u knjižnici Ivana Brlić Mažuranić, Zagreb gdje sam čitala odlomke iz romana za djecu, Halo, Zemlja zove Snježanu! i odgovarala na pitanje djece vezana kako za ovu, tako i uz moje ostale knjige za djecu. Hvala na pozivu, Mirta Šimić!


25.11.2013. Danas sam bila u gostima u Osnovnoj školi Gustava Krkleca, u Zagrebu, gdje sam učenicima nižih razreda (bilo ih je oko 200) govorila o svojim knjigama i pričama, te im pročitala nekoliko priča iz knjige Kamen Tvrtko i Tajna ima krila. Hvala na pozivu i srdačnom dočeku, a posebno hvala učenicima koji su s pažnjom slušali priče, komentirali i postavljali pitanja.

5.2 - 10.2.2014. Povodom književnih susreta održanih u Istri, proteklog i ovog tjedna, moje zahvale idu: OŠ Marija i Lina, Umag, Gradska knjižnica, Umag, POU Buje, Osnovna škola Mate Balota, Buje. Jednako tako zahvaljujem voditeljima gradskih knjižnica koji su organizirali susrete, voditeljima školskih knjižnica, nastavnicima i najviše djeci koja su uvijek tako puna radosti, radoznala i spremna na suradnju.

13.2.2014. Razgovor - razgovor za Radio Križevci. Pitanja je postavljao voditelj, Pjer Josip Petrlić, koji ujedno vodi i stranicu Križevačke Udruge pjesnika i pisaca,  a bila su vezana kao za moju pjesmu, Između bijelih i crnih tipki, s kojom sam pobijedila na natječaju za najljepšu pjesmu mjeseca siječnja, i za moj ostali spisateljski rad. Hvala, Pjer!

29.8.2014
. Književni susret u Udruzi Vjekoslav Majer, Zagreb.

10.9.2014.
Susret riječi, Bedekovčina.

17.10.2014.
U gradskoj knjižnici Petrinja, prisustvovala sam promociji knjige Leti, leti, autorice Ljiljane Jelaska, za koju sam napisala Osvrt.

5. i 6.11.2014.
Gostovanje i predstavljanje mojih radova u Osnovnoj školi Rivarela, Novigrad. Zahvaljujem na izuzetnom gostoprimstvu Gradske knjižnice Novigrad, ravnateljice Morene Moferdin i knjižničarke Dijane, kakvo se pamti, kao i nastavnicima,  i naravno, djeci osnovne škole Rivarela. Hvala na dobrim željama!

23.4.2015. povodom Noći knjige, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja, prisustvovala sam,  promociji knjige poezije Zrna slova moje majke, autorice Mirjane Pejak te sam kao gost pjesnik čitala i svoju poeziju. Zahvaljujem na pozivu!

Književni susret Poreč22.9.2015. književni susret na dječjem odjelu u knjižnici Poreč na kojem sam djeci šestih i sedmih razreda predstavila svoju knjigu Djevojčica s ružičastim naočalama.20.10.2015. Održana je u promocija knjige poezije "Korijeni". O promociji su pisali Turistička zajednica grada Vinkovci, Glas Slavonije. Zahvaljujeem Matici hrvatskoj, ogranak Vinkovci na izuzetnom prijemu, profesorici Višnji Sorčik na detaljnoj analizi moje poezije, gospodinu Martinu Miškoviću i gospodinu Draženu Švagelju, te mladim glazbenicama Petri Marković, flauta i Jeleni Ajduković, klavir, koje su oplemenile ovo kulturno događanje.

Moja sestra Sarah4.11.2015. U prostorijama Židovske općine Zagreb, održana je promocija moje knjige Moja sestra Sarah tiskane u nakladi Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, uz potporu Ministarstva kulture RH. Hvala gospođi Narcisi Potežica i svim ostalim članova Kluba čitatelja ŽOZ koji su prisustvovali ovom kulturnom događaju.5.11.2015.
U knjižnici Bogdana Ogrizović u Zagrebu, održana je promocija Tri pjesnikinja i njihovi poetski biseri: Sonja Smolec, Mirjana Pejak, Jadranka Varga. Tom prilikom predstavljene su moje dvije zbirke poezije, Kad zadrhte trave! i "Korijeni".

OŠ Hugo Lauder Kon20.11.2015 U osnovnoj školi Hugo Lauder Kon održana je promocija moje knjige "Moja sestra Sarah". Zahvaljujem ravnatelju škole, gospodinu Tomislavu Šimićuna i pedagoginji Mariji Kolarić, te svim ostalim nastavnicima, na tako izuzetno dobro  organiziranom književnom susretu.


Knjižnica Velika Gorica, dječji odjel, promocija knjige "Moja sestra Sarah"24.11.2015. Na dječjem odjelu gradske knjižnice Velika Gorica, održana je promocija moje knjige "Moja sestra Sarah". Hvala djelatnicama knjižnice, djeci, učenicima sedmih i osmih razreda OŠ Nikola Hribar i OŠ Juraj Habdelić iz Velike Gorice koji su s puno pažnje slušali odlomke iz knjige te postavljali zanimljiva pitanja. Jednako tako hvala svim ostalim gostima. Do ponovnog susreta!


26.11.2015. U prostorijama Muzeja turopolje, u organizaciji Matice hrvatske, ogranak Velika Gorica, održana je promocija moje knjige poezije "Korijeni". Zahvaljujem organizatorima, predsjedniku M.H. ogranka Velika Gorica, gospodinu Stjepanu Renduliću i svima prisutnima. Bilo je to izuzetno druženje. Hvala dragoj prijateljici Sonji Breljak, glavnoj urednici Hrvatskog glasa Berlin koja je došla na promociju, te moderatoru Božidaru Prosenjaku.

3.12.2015. U Centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4., u Zagrebu, održana je dodjela nagrade "Zvonko" koju dodjeljuje Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade. Bila mi je posebna čast biti predsjednikom ocjenjivačkog odbora koji je knjigu "Bio sam pas i opet sam", proglasio najboljim neobjavljenim romanom za djecu i mlade.

8.12.2015. U maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a, održana je promocija novih naslova Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, među kojima i moje knjige "Moja sestra Sarah".

11.12.2015. U Centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4., u Zagrebu, održana je promocija novih naslova Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, među kojima i moje knjige "Moja sestra Sarah". 
 

 

 

 

 


Pokušat ću redovito upisivati sva događanja, ali ponekad ih ima toliko da je to gotovo nemoguće :)

<< Stranica   1 2 >>

Povratak na glavnu stranicu
Back to main page

Stranice postavljene ožujak 28 2005
Stranice obnovljene 13.12.2015

 

Translate